Σελίδες

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Για σύσταση καρτέλ σέρνει τους γαλατάδες το ΑΚΚΕΛ στην επιτροπή ανταγωνισμού...


Σε ανακοίνωση του μέσω facebook ο πρόεδρος του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΚΚΕΛ) Βάκης Τσιομπανίδης καταγγέλλει σύσταση καρτέλ των γαλακτοβιομηχανιών και καλεί τους κτηνοτρόφους πανελλαδικά να του παραδώσουν στοιχεία για το ποιές γαλακτοβιομηχανίες προέβησαν την φετινή σεζόν σε μείωση της τιμής του γάλακτος με πρόσχημα την ψήφιση στην ευρωβουλή της CETA.Στο παρελθόν η επιτροπή ανταγωνισμού είχε επιβάλει μετά απο ανάλογη καταγγελία πρόστιμα μαμούθ στην βιομηχανίες γάλακτος.

Πρόστιμα μαμούθ συνολικού ύψους 48,7 εκατομμυρίων ευρώ είχε επιβάλει η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες της χώρας για σύσταση καρτέλ στην αγορά. 

Σκληρός πυρήνας του καρτέλ θεωρήθηκαν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού οι εταιρείες Vivartia και Μεβγάλ που καλούνται να πληρώσουν και τα υψηλότερα πρόστιμα (15,9 και 13,1 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα). 

Πρόστιμα επιμερίζονται επίσης σε ΦΑΓΕ (9,1 εκατ. ευρώ), Νestle(6,1 εκατ. ευρώ), Όλυμπος (3,3 εκατ. ευρώ), ΚριΚρι και ΣΕΡΓΑΛ. 


Αποφασίστηκε η σύσταση Καρτέλ γάλακτος και πρόκειται για τα υψηλότερα πρόστιμα που έχει επιβάλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για μια μόνο υπόθεση.

Αυτούσια η καταγγελία του Βάκη Τσιομπανίδη στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: 

''Ετοιμάζουμε καταγγελία κατά τον γαλακτοβιομηχανιών στην επιτροπή ανταγωνισμού για την συνεννοημένη, συγκροτημένη και το ίδιο χρονικό διάστημα μείωση της τιμής του αιγοπρόβιου γάλακτος, κάτι που συντελεί σύσταση καρτέλ,είναι παράνομη πράξη και τα πρόστιμα είναι τεράστια....Παρακαλώ να μας ενημερώνεται για τις γαλακτοβιομηχανίες που έριξαν την φετινή σεζόν την τιμή σε προσωπικό μήνυμα, ώστε να συλλέξουμε πανελλαδικά στοιχεία.....''

kthnotrofia.pblogs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.