Σελίδες

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ..


Πρόσφυγες, που μεταφέρθηκαν χθες από τη δομή φιλοξενίας των Βασιλικών στην αντίστοιχη, στο Δερβένι, αρνήθηκαν να παραμείνουν και πριν από λίγη ώρα, έφυγαν με προορισμό το κέντρο της Θεσσαλονίκης ζητώντας να φιλοξενηθούν σε άλλες δομές.
Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος για τη διαχείριση του προσφυγικού, Περιφερειακός Συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος, χθες το βράδυ έκλεισε το κέντρο φιλοξενίας στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης και οι 42 εναπομείναντες πρόσφυγες και μετανάστες, μεταφέρθηκαν στη δομή του Δερβενίου. Απ΄αυτούς διαπιστώθηκε ότι οι 7 είχαν μεταφερθεί παράνομα από τα νησιά στην ενδοχώρα και προσήχθησαν στο Τμήμα Αλλοδαπών.
Οι υπόλοιποι όμως αντέδρασαν στην παραμονή τους στο Δερβένι, όπου ήδη ζουν 70 άτομα, ζητώντας να φιλοξενηθούν σε διαμερίσματα, ή σε άλλες δομές, κάτι που όμως, σύμφωνα με τον κ.Ράγκο, δεν ήταν εφικτό.
"Με τη διαμεσολάβηση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, τους υποσχεθήκαμε ότι θα μεριμνήσουμε αρχικά για τις δύο οικογένειες που έχουν ανήλικα παιδιά καθώς δεν υπάρχει διαθεσιμότητα για τους υπόλοιπους οι οποίοι είναι άντρες που ταξιδεύουν μόνοι", εξήγησε ο κ.Ράγκος. Ωστόσο, και παρά τις διαβεβαιώσεις, αρνήθηκαν να παραμείνουν και οι 35 πρόσφυγες και μετανάστες, που προέρχονται από το Πακιστάν, το Ιράν, την Συρία, την Υεμένη και τον Λίβανο και αναχώρησαν για το κέντρο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.