Σελίδες

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ EGSIEM




Ο Αλέξανδρος Καζαντζίδης, του τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Mηχανικών, έλαβε το 4ο βραβείο του Διεθνούς Φοιτητικού Διαγωνισμού.
Μεταξύ 63 φοιτητών από 15 χώρες και 51 Πανεπιστήμια/Ινστιτούτα διακρίθηκε ο φοιτητής του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Mηχανικών του ΑΠΘ, κ. Αλέξανδρος Καζαντζίδης, καθώς απέσπασε το 4ο Βραβείο του Διεθνούς Φοιτητικού Διαγωνισμού «European Gravity Service for Improved Emergency Management – EGSIEM».

Στον πρώτο γύρο του Διαγωνισμού οι φοιτητές διαγωνίστηκαν σε 20 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής ενώ στον δεύτερο γύρο, στη χρονική διάρκεια ενός μήνα απάντησαν σε 20 ερωτήσεις ανάπτυξης με τη χρήση βιβλιογραφίας.

Στόχος του Διαγωνισμού ήταν η εκπαίδευση των φοιτητών στους τομείς της γεωδαισίας, της υδρολογίας και στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Σκοπός του Διαγωνισμού ήταν να αυξήσει την ευαισθητοποίηση και το ενδιαφέρον των φοιτητών σχετικά με την παρατήρηση της Γης και την αξιοποίηση δεδομένων για την παρακολούθηση και πρόβλεψη των φυσικών κινδύνων.

Το Βραβείο του κ. Καζαντζίδη είναι η χρηματοδότηση για τη συμμετοχή του στο Θερινό Σχολείο «EGSIEM Summer School» που θα πραγματοποιηθεί στο Potsdam της Γερμανίας, στις 11-15 Σεπτεμβρίου 2017.


www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.