Σελίδες

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Κάδοι ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων σε όλο τον Δήμο Λαγκαδά


Μια νέα δράση για την ενίσχυση του προγράμματος ανακύκλωσης στον Δήμο μας αλλά και την παράλληλη στήριξη των ευπαθών ομάδων συνδημοτών μας, υλοποιεί η Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Λαγκαδά.
Είκοσι (20) συνολικά ειδικοί κάδοι συλλογής μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία δίπλα σε σχολικές μονάδες όλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας.
Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται έπειτα από σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Λαγκαδά και της εταιρείας με την επωνυμία «EAST WEST GREECE - ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΛΙΠΩΝ».
Τα είδη που θα συγκεντρώνονται, μετά τη διαλογή και την κατηγοριοποίησή τους, θα διανέμονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Λαγκαδά στις ευπαθείς ομάδες των συνδημοτών μας.

Νέες δράσεις για την ανακύκλωση τηγανέλαιων και γεωργικών φαρμάκων
Τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν νέες δράσεις για την ανακύκλωση τηγανέλαιων και γεωργικών φαρμάκων στον Δήμο μας.
Ειδικά κυτία ανακύκλωσης τηγανέλαιων θα τοποθετηθούν σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας προκειμένου οι μικροί μαθητές να γνωρίσουν στην πράξη τη διαδικασία της ανακύκλωσης.
Τέλος, η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του Δήμου μας που ασχολούνται με την εμπορία γεωργικών φαρμάκων, θα προχωρήσει στην τοποθέτηση κυτίων συλλογής φυτοφαρμάκων εντός των καταστημάτων τους.
Ευχαριστούμε θερμά τους συνδημότες μας που μέχρι σήμερα έχουν στηρίξει ενεργά κάθε περιβαλλοντική δράση και τους καλούμε να ενισχύσουν και αυτή τη νέα προσπάθειά μας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας, στηρίζοντας παράλληλα και κάθε συμπολίτη μας που το έχει ανάγκη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.