Σελίδες

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΦΑΒΟΡΙ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ




Τρεις ήταν τελικά οι υποψήφιοι που κατέθεσαν προσφορά, ωστόσο ο όμιλος του Ιβάν φέρεται 
αποφασισμένος για το 67% του οργανισμού.

Τρεις ήταν τελικά οι υποψήφιοι επενδυτές που επέλεξαν να κάνουν το αποφασιστικό βήμα στον διαγωνισμό για την πώληση του 67% του ΟΛΘ, καταθέτοντας δεσμευτικές οικονομικές προσφορές στην εκπνοή της σχετικής προθεσμίας. Συγκεκριμένα, οι προσφορές προήλθαν από τις International Container Terminal Services Inc (ICTS), The Peninsular and Oriental Stream (P&O Stream) και Deutsche Invest Equity Partners GmbH, Belterra Investments LTD and Terminal Link SAS.

Το απόγευμα της Παρασκευής στα γραφεία της Morgan Stanley στο Λονδίνο μόνο το σχήμα του γαλλικού κολοσσού CMA CGM με τη γερμανική Deutsche Invest Equity Partners GmbH και τον όμιλο Ιβάν Σαββίδη ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, έτοιμο να υποβάλει προσφορά στην ώρα του.
 

Ετσι, ακολούθησε ένας αγώνας δρόμου ώστε να προλάβουν και ακόμα δύο υποψήφιοι, η P&O του ομίλου Dubai Ports και η International Container Terminal Services (ICTS). Την ίδια στιγμή, οι εκπρόσωποι της ιαπωνικής Mitsui, η οποία είχε ζητήσει παράταση του διαγωνισμού, δεν κατέθεσαν προσφορά, αλλά κατά πληροφορίες κατέθεσαν ενστάσεις όσον αφορά τη συμμετοχή κάποιων εκ των υποψηφίων.

Ο αγώνας δρόμου ώστε να κατατεθούν οι δύο επιπλέον προσφορές (το σχήμα της CMA CGM είχε ήδη καταθέσει) ήταν αυτός που οδήγησε τη διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων να εκδώσει μια αμήχανη ανακοίνωση.


Το ΤΑΙΠΕΔ
Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση αναφερόταν πως ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός χωρίς να αναφέρονται ο αριθμός των υποψήφιων επενδυτών που κατέθεσαν προσφορά και τα ονόματά τους.

Χρειάστηκαν άλλες περίπου 12 ώρες ώστε να βεβαιωθούν στο Ταμείο πως οι δύο άλλες προσφορές είναι τυπικά επαρκείς ώστε να γνωστοποιηθούν, με νέα ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ το πρωί του Σαββάτου, τα τρία ονόματα των υποψηφίων. Ούτε στη δεύτερη ανακοίνωση γίνεται, φυσικά, λόγος για τις ενστάσεις της Mitsui, η οποία εκπροσωπείται από το δικηγορικό γραφείο Σαγιάς & Συνεργάτες, και μέχρι την Πέμπτη εμφανιζόταν ότι θα κατέθετε προσφορά.

Η κινητοποίηση το βράδυ της Παρασκευής δείχνει, πάντως, πως μόνο ένας είναι ο πραγματικός ενδιαφερόμενος για το 67% του ΟΛΘ και συγκεκριμένα το σχήμα υπό τη CMA CGM, το οποίο προετοιμαζόταν εδώ και πολλούς μήνες υπό τον Σωτήρη Θεοφάνη, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΘ και του ΟΛΠ επί κυβερνήσεων Κ. Σημίτη.


www.dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.