Σελίδες

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ




Στη σχέση του με το δήμαρχο της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και την κόντρα που έχει ξεσπάσει για τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ, που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μερίδιο των οποίων διεκδικεί ο δήμος Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο περιφερειάρχης είπε χαρακτηριστικά για τον κ. Μπουτάρη: «Αν δεν γνώριζα λίγο το χαρακτήρα του δημάρχου, θα νόμιζα ότι είναι ο δίδυμος αδελφός του. Αλλά τελικά είναι ο ίδιος ο άνθρωπος ο οποίος άλλα κάνει το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ».
«Η περιφέρεια δε συμμετέχει σε κυνήγι μαγισσών. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης εν προκειμένω, υπέβαλε έξι προτάσεις για έργα και οι πέντε έχουν ήδη εγκριθεί, ενώ η μία είναι υπό αξιολόγηση. Αυτό είναι τοίχος; Από την άλλη, όπως όλοι οι Δήμοι έτσι και ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε και έχει την ευκαιρία να εντάξει έργα που θεωρεί αναγκαία, σε μια σειρά προσκλήσεων του ΕΣΠΑ και να αξιολογηθούν για να διασφαλιστεί χρηματοδότηση, δυστυχώς όμως ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν υπέβαλε προτάσεις παρά μόνο στις μισές προσκλήσεις που εκδόθηκαν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το ΕΣΠΑ», πρόσθεσε.
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, υπογράμμισε ότι αν και έχει μια κοντινή σχέση και φιλία με το κ Μπουτάρη, δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο δήμαρχος αλλάζει στάση συμπεριφοράς, όταν ανεβαίνει στο βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου και αναφέρει: «Όταν είμαστε μαζί, όλα είναι εξαιρετικά και μέλι-γάλα θα έλεγα, όταν ανεβαίνει στο βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την εσωτερική κατανάλωση στην παράταξή του, η οποία καταρρέει ή για να δημιουργήσει τον εχθρό προκειμένου να μπορέσει να συνάψει δάνειο με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και να χρεώσει τον κόσμο της Θεσσαλονίκης 20 εκατομμύρια ευρώ, αναπτύσσει μία ρητορική επιθετική» και συμπλήρωσε: «Εμείς δεν τον παρακολουθούμε γι’ αυτό και βλέπετε ότι δεν απαντώ, αλλά κάποια στιγμή πρέπει και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης να ξέρουν ότι ο Περιφερειάρχης τους, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είναι εδώ για να υπηρετήσει τους πολίτες και δεχόμενοι έργα Δήμων ουσιαστικά βοηθούμε στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και ποτέ η Περιφέρεια δεν έκανε διακρίσεις, πόσο μάλλον για τον κεντρικό Δήμο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».
«Θα το επαναλάβω και το πιστεύω. Ο κ. Μπουτάρης έψαχνε τρόπο για να φορτώσει 20 εκατομμύρια ευρώ δάνειο στις πλάτες των Θεσσαλονικέων για να κάνει έργα τα οποία ούτε καν τα έχει παρουσιάσει συγκεκριμένα στον κόσμο» είπε ο κ. Τζιτζικώστας και τόνισε: «Σε κάθε περίπτωση ως περιφερειάρχης είμαι υποχρεωμένος να συνεργάζομαι με όλους τους Δημάρχους και θα το επαναλάβω και από τη δική σας συχνότητα, εμείς είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε και με τους 38 Δήμους για το καλό του κόσμου, γι’ αυτό μας έχουν εκλέξει και θα πρέπει να καταλάβει κάποια στιγμή και ο κ. Μπουτάρης και ο κάθε κύριος Μπουτάρης, ότι είναι τέτοια τα προβλήματα στη χώρα μας, ότι είναι τέτοια τα προβλήματα του κόσμου που το τελευταίο πράγμα που θέλουν οι πολίτες να βλέπουν είναι τους ανθρώπους που έχουνε ψηφίσει και εμπιστευθεί για να κρατήσουν τις τύχες της ζωής τους, της καθημερινότητάς τους, στα χέρια τους, να είναι τσακωμένοι».

www.thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.