Σελίδες

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΝΕΚΡΟΣ ΣΕ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ , ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΓΕΡΑΝΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΡΟ



Σε λίγη ώρα στην Γαλήνη Ωραιοκάστρου το τελευταίο αντίο στον 50χρονο χειριστή γερανοφόρου που έχασε τη ζωή του στο εργοτάξιο της Καλαμαριάς χθες το απόγευμα.  Το μηχάνημα που χειριζόταν, αναποδογύρισε την ώρα που επιχειρούσε να σηκώσει φορτηγό.
Συγκλονίζει η μαρτυρία συναδέλφου του που σώθηκε την τελευταία στιγμή και μίλησε στο ΡΘ.


Καταγγελίες από ΠΑΜΕ, ΓΣΕΕ και ΕΚΘ για ελλιπή μέτρα ασφαλείας στα εργοτάξια του μετρό. Ερώτηση κατέθεσε στην Βουλή το ΚΚΕ. 
Διαψεύδει τις καταγγελίες ο πρόεδρος των εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα Σταύρος Στέτσικας.

Μιλώντας στο ΡΘ υποστήριξε ότι τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας και ότι οι τεχνικοί ασφαλείας σε κάθε εργοτάξιο κάνουν καθημερινούς ελέγχους. 
Τα μηχανήματα που μπαίν ουν μέσα στα εργοτάξια είναι πιστοποιημένα, διαβεβαιώσε. 

Για το τραγικό δυστύχημα και όσα ακούγονται ότι ο 50χρονος χειριστής είχε κατεβάσει το φορτηγό στο εργοτάξιο με μεγαλύτερο γερανό σε σχέση με αυτόν που είχε χθές για να αναβάσει το φορτηγό, ο κ. Στέτσικας δεν σχολίασε αναφέροντας ότι αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας. 


Συγκλονίζει το μήνυμα του συναδέλφου του

Με ανάρτησή του στο facebook συνάδελφός και φίλος του 50χρονου αναφέρει πως σώθηκε την τελευταία στιγμή και μετά από την προτροπή του αδικοχαμένου 50χρονου.

Δείτε την ανάρτηση του Γ.Μ.

«Αγαπητοί φίλοι μου πριν μια ώρα περίπου γράφτηκε ο επίλογος σε ένα άσχημο ατύχημα στον χώρο εργασίας μου στο μετρό Καλαμαριάς (αιγαίου με πόντου) όπως ήδη έγινε γνωστό από τα ΜΜΕ με το χειρότερο αποτέλεσμα.

Ένας χειριστής γερανού στην προσπάθεια του να ανελκύσει από το βάθος του μετρό ένα φορτηγό με παπαγάλο, ίσως από λάθος εκτίμηση του βάρους ντεραπάρισε με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του μέσα στην καμπίνα του μηχανήματος.

Φίλε Παναγιώτη καλό παράδεισο. 

Η ανάρτηση γίνεται γιατί στο παραπάνω περιστατικό είχα άμεση συμμέτοχη βοηθώντας πάνω από το σκάμμα και ακριβώς μπροστά από τον γερανό στο να αποφύγει τα εμπόδια που υπάρχουν στο ανέβασμα κάθε υλικού από το σκάμμα.

Ευτυχώς ειδοποιήθηκα έγκαιρα από τον εκλιπόντα ότι θα ανατραπεί ο γερανός και λέγοντας μου να τρέξω μακριά γρήγορα γλύτωσα το λιώσιμο από τον γερανό βάρους 30 τόνων περίπου που 2 δεύτερα μετά έκανε λιώμα τα πάντα στο διάβα του.

Αισθάνομαι ότι είχα άγιο και είμαι ακόμα ζωντανός.

Μια λαμπάδα στο ύψος μου ίσως με ηρεμήσει από το σοκ που έπαθα και ακόμα δεν μπορώ να συνέλθω. Δυστυχώς όμως ο Παναγιώτης δεν με άκουσε όταν του είπα να πηδήξει έξω βλέποντας τον γερανό να πέφτει αργά στην αρχή και βίαια μετά στο σκάμμα. Ακράδαντα πιστεύω μου ότι προλάβαινε σίγουρα»


Έρευνα ξεκινά η Αττικό Μετρό 


Η Αττικό Μετρό Α.Ε., σε ανακοίνωσή της, εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για την απροσδόκητη απώλεια του χειριστή αυτοκινούμενου γερανού, χθες το απόγευμα σε εργοτάξιο της επέκτασης της γραμμής προς Καλαμαριά, στη συμβολή των οδών Πόντου και Μεταμορφώσεως.

Η σκέψη όλων μας τις στιγμές αυτές βρίσκεται στους οικείους του εκλιπόντος, προς τους οποίους εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η Αττικό Μετρό Α.Ε., συμβάλλοντας στην έρευνα των αρμόδιων αρχών, αλλά και αυτοτελώς, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διακριβωθούν οι αιτίες του ατυχήματος.


www.rthess.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.