Σελίδες

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ 25.000 ΑΚΙΝΗΤΑ




Τον… δρόμο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών παίρνουν 10.000 ακίνητα για εφέτος και άλλα 15.000 για το 2018. Ήδη οι τράπεζες έχουν «πακετάρει» τα πρώτα ακίνητα μεγάλων οφειλετών, τα οποία θα εκπλειστηριάσουν ως το τέλος της χρονιάς.

Οι πλειστηριασμοί με ένα… κλικ θα τεθούν σε εφαρμογή με υπουργική απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης ενώ θα διενεργούνται όχι μόνο Τετάρτη, αλλά και Πέμπτη ή Παρασκευή από τις 10 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ. Ως τόπος διενέργειας του πλειστηριασμού ορίζεται η έδρα του συμβολαιογράφου και όχι το Ειρηνοδικείο.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών κατοικιών που πραγματοποιούν εφόδους στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας κάθε Τετάρτη με σκοπό να εμποδίσουν τη διαδικασία.

Πάντως το σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχει προκαλέσει τεράστιες ανησυχίες και στους δανειολήπτες, με τους περισσότερους να υποστηρίζουν πως λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και ακόμη και όσοι έχουν προχωρήσει σε ρυθμίσεις, δεν μπορούν ούτε αυτές να εξυπηρετήσουν.

Κάθε υποψήφιος πλειοδότης ή ο πληρεξούσιος του ή ο νόμιμος εκπρόσωπός του δηλώνει τη συμμετοχή του σε συγκεκριμένο πλειστηριασμό σύμφωνα με τους όρους αυτού και υποβάλλει την εγγύηση της παρ. 1 του άρθρου 965 και το τυχόν πληρεξούσιο της παρ. 2 του άρθρου 1003 ΚΠολΔ μέχρι ώρα 15:00 (3:00 μ.μ.) της προηγούμενης του πλειστηριασμού ημέρας στον υπάλληλο του πλειστηριασμού. Μάλιστα, προσφορές από ενδιαφερόμενους θα γίνονται δεκτές όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.

www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.