Σελίδες

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Η 10η ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 
 
«Έλληνες και Αμερικανοί αξιωματούχοι υπογράμμισαν την σημασία της άφιξης προσωπικού και εξοπλισμού στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης», στο πλαίσιο της ανάπτυξης της 10ης Αεροπορικής Ταξιαρχίας Μάχης του Αμερικανικού Στρατού, για την υποστήριξη της Επιχείρησης Atlantic Resolve, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οκτώ ελικόπτερα UH-60 Black Hawk καθώς και 70 στοιχεία εξοπλισμού έφτασαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 25 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της 10ης Αεροπορικής Ταξιαρχίας Μάχης του Αμερικανικού Στρατού και της ανά εννιάμηνο, εκ περιτροπής ανάπτυξής της, για την υποστήριξη της Operaition Atlantic Resolve».
 
«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για διαδραστικές ενέργειες μεταξύ Ελλήνων και Αμερικανών στρατιωτών, με στόχο την ανάπτυξη της επιχειρησιακής ικανότητας, της άντλησης διδαγμάτων και της βελτίωσης της εξειδικευμένης γνώσης», δήλωσε ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος επισκέφθηκε το λιμάνι για να παρακολουθήσει την ανάπτυξη της δύναμης και να συνομιλήσει με τη στρατιωτική ηγεσία.
 
Μέσω της Επιχείρησης Atlantic Resolve, οι μονάδες του αμερικανικού στρατού συνεργάζονται με τους συμμάχους και εταίρους του NATO στην Πολωνία, τις χώρες της Βαλτικής, την Βουλγαρία, την Ρουμανία και την Γερμανία, για εκ περιτροπής ανάπτυξη των δυνάμεων, εστιάζοντας στην εκπαίδευση, τις ασκήσεις και την συντήρηση. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποιεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τέτοια επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.