Σελίδες

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Λαγκαδά με τη συμμετοχή όλων των Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων


Σύσκεψη με όλους τους Προέδρους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο, παρουσία του Δημάρχου Λαγκαδά, Αντιδημάρχων και Εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων.

Στη σύσκεψη είχαν κληθεί από τη Διοίκηση η Προϊσταμένη του τμήματος χαρτογράφησης της Διεύθυνσης Δασών Ν. Θεσσαλονίκης κα. Αγαδάκου, υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Δασών και του Δασαρχείου Λαγκαδά, οι οποίοι ενημέρωσαν τους Προέδρους για την ανάρτηση των θεωρημένων δασικών χαρτών και τις προβλεπόμενες διαδικασίες υποβολής αντιρρήσεων.
Στη συνέχεια ο κ. Καραγιάννης ενημέρωσε τους Προέδρους για σημαντικά ζητήματα καθημερινότητας και θέματα εξυπηρέτησης των συνδημοτών μας στις κατά τόπους κοινότητες, στη βάση της αποκεντρωμένης λειτουργίας του Δήμου μας που εξαρχής αποτέλεσε δέσμευση της Διοίκησης και με τη συνεργασία των Προέδρων τηρείται μέχρι σήμερα.

Βασικό θέμα συζήτησης επίσης αποτέλεσε και το διευρυμένο πλέον κοινωνικό δίκτυο που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Λαγκαδά με συνεχείς δράσεις πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων συνδημοτών μας. Εκτός από τη διαδικασία ένταξης στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης που εφαρμόζεται κεντρικά και βρίσκεται σε εξέλιξη και στον Δήμο μας, οι Πρόεδροι ενημερώθηκαν αναλυτικά για τη λειτουργία του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου. Όπως μάλιστα τόνισε ο Δήμαρχος Λαγκαδά η συγκεκριμένη δομή πρόκειται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο τόσο με παροχές όσο και εξειδικευμένο προσωπικό, αφού εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή της για πρώτη φορά από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Στην ίδια κατεύθυνση προστασίας των ευπαθών ομάδων του Δήμου μας είναι επίσης και η εφαρμογή των μειωμένων δημοτικών τελών για απόρους, άτομα με αναπηρίες, τρίτεκνες, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες συνδημοτών μας, αλλά και η πλήρης απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους νεφροπαθείς που κατοικούν στον Δήμο Λαγκαδά.
Η έναρξη του Δημοτικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου ανακοινώθηκε επίσης σήμερα, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί δωρεάν και για 2η χρονιά περιφερειακά στις Δημοτικές και Τοπικές μας Κοινότητες. Φέτος μάλιστα, θα προστεθεί σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Γεωργίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ειδικός κύκλος διαλέξεων με θέμα την πρωτογενή παραγωγή.

Τέλος, έγινε ένας σύντομος απολογισμός για τις ενέργειες πρόληψης και αντιμετώπισης της πρόσφατης κακοκαιρίας από τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας του Δήμου Λαγκαδά.  Όπως επισημάνθηκε από τους ίδιους τους Προέδρους κυρίως των ορεινών περιοχών μας, το προσωπικό του Δήμου έδωσε τον καλύτερο του εαυτό καταφέρνοντας να ανταποκριθεί με επάρκεια κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.