Σελίδες

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ..






Η μεγάλη γιορτή των Θεοφανείων στον Δήμο Λαγκαδά

Η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, η ημέρα των Θεοφανείων και ο μέγας Αγιασμός των υδάτων, τιμήθηκε σήμερα σε όλο τον Δήμο Λαγκαδά.

Το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη.

Στη συνέχεια και παρουσία πλήθους συνδημοτών μας, πραγματοποιήθηκε η τελετή κατάδυσης του τιμίου σταυρού στο κολυμβητήριο των Λουτρών Λαγκαδά. Αρκετοί ήταν οι γενναίοι κολυμβητές οι οποίοι παρά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες βούτηξαν στα παγωμένα νερά, ανάμεσά τους και ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Αριστείδης Φωκάς. Τον τίμιο σταυρό ανέσυρε φέτος στο κολυμβητήριο των Λουτρών, ο Χρήστος Δεμερτζής.

Ακολούθησε η τελετή στον Άγιο Βασίλειο, στο πάρκο της λίμνης Κορώνειας. Οι Χρήστος Τσιαπούλης και Μανώλης Πατλιάκας ανέσυραν και έλαβαν από κοινού την ευλογία του σταυρού.
Η τελετή κατάδυσης του τιμίου σταυρού και ο μέγας Αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.