Σελίδες

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ



Οι μετανάστες και πρόσφυγες εξεγέρθηκαν στο Ωραιόκαστρο μετά το τραγικό τροχαίο δυστύχημα το οποίο ουδείς γνωρίζει υπό ποιες συνθήκες συνέβη. Οι διαμένοντες στο Κέντρο Φιλοξενίας "Φέσσα" επιχείρησαν να λιντσάρουν τον 76χρονο οδηγό του ΙΧ μάρκας Mercedes που παρέσυρε και σκότωσε μία μητέρα και το ένα εκ των δύο παιδιών της (το άλλο νοσηλεύται εκτός κινδύνου στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο), αφού έβαλαν φωτιά και έκαψαν το αυτοκίνητο.
Τα επεισόδια μάλιστα γενικεύτηκαν και οι πρόσφυγες και μετανάστες άρχισαν να κινούνταια απειλητικά τόσο κατά των αστυνομικών που προστάτευσαν τον 76χρονο οδηγό πρίν τον οδηγήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα όσο και πρός τα μέλη του ΕΚΑΒ και όσων άλλων επιχείρησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα. 
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πώς όταν ένας ηλικιωμένος Σύρος μαζί με δύο ακόμη νεαρούς προσπάθησαν να κρατήσουν το μανιασμένο πλήθος μακριά από τον 76χρονο και να του δώσουν χρόνο να απομακρυνθεί από τους εξαγριωμένους πρόσφυγες και μετανάστες και να προστατευθεί από τις αστυνομικές αρχές που έφτασαν στο σημείο και περιόρισαν τους πρόσφυγες εντός της δομής.
Προηγουμένως ωστόσο οι Αστυνομικές Δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να συγκρατήσουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και να βάζουν φωτιές όπου έβρισκαν.
Επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες και άνδρες των ΜΑΤ





Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί φυγάδευσαν τον 76χρονο οδηγό, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται στο Α’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης για πρόκληση θανάσιμου τραυματισμού. Για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση.
Παρόμοιο τροχαίο είχε σημειωθεί στις 16 Σεπτεμβρίου στο 13ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κατερίνης – Ελασσόνας, έξω από το Κτήμα Ηρακλή, όπου λειτουργεί δομή φιλοξενίας προσφύγων. Τότε, τον θάνατο είχε βρει ένα 7χρονο κοριτσάκι από τη Συρία που περπατούσε μαζί με την 28χρονη μητέρα του και την 8χρονη αδελφή του, όταν παρασύρθηκαν από διερχόμενο ΙΧ.
Στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων έσπευσε ο υπεύθυνος για τη διαχείριση του προσφυγικού του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος.
«Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα, δεν υπάρχει ένταση. Οι πρόσφυγες επιστρέφουν στη δομή, έπειτα από συνεννόηση και μεσολάβηση που προηγήθηκε», δήλωσε ο κ. Ράγκος, ο οποίος παράλληλα διέψευσε πληροφορίες για προγραμματισμό εκδηλώσεων διαμαρτυρίας σήμερα Δευτέρα.
Από την άλλη πλευρά, πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον συγκεκριμένο χώρο δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν από σήμερα σε καθιστική διαμαρτυρία, καθώς, όπως λένε, τα οχήματα που κινούνται στο δρόμο, αναπτύσσουν συχνά μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.