Σελίδες

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ






Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αντιδράσεις των γονέων να φιλοξενηθούν στα σχολεία των παιδιών τους τα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων τη στιγμή που ήδη τα προσφυγόπουλα γυρίζουν την πλάτη στο “σχολείο Φίλη” επιβεβαιώνοντας πώς δεν ήρθαν στην Ελλάδα για να μείνουν, αλλά για να περάσουν στη βόρεια Ευρώπη.
Οι γονείς των μαθητών του δημοτικού σχολείου του Προφήτη στον δήμο Βόλβης αντέδρασαν στην φοίτηση 41 προσφυγόπουλων. Μάλιστα, όταν στο σημείο έφτασε ο περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, οι συγκεντρωμένοι τον αποδοκίμασαν.
Οι γονείς, όπως αναφέρει το volvipress.gr, παρέμειναν έξω από το σχολείο μέχρι τις 16.00 και αποχώρησαν αφού όρισαν συγκέντρωση στις 19.00, ώστε να αποφασίσουν για το πώς θα κινηθούν.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε τελικά στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε Εγνατίας, παρουσία περίπου 100 γονέων. Εκεί βρέθηκε και η επιτροπή Γονέων Ωραιοκάστρου, η οποία εξέφρασε την συμπαράσταση της και την αλληλεγγύη της.
Μέσα από τις τελικές διεργασίες αποφασίστηκε από τους γονείς, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, να μην στείλουν τα παιδιά στο σχολείο σήμερα, Τρίτη 11 Οκτωβρίου. Παράλληλα ορίστηκε επιτροπή, η οποία θα συναντήσει τον Δήμαρχο, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του.
www.pronews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.