Σελίδες

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Τελετή έναρξης εργασιών κατασκευής αγωγού TAP: Οφέλη για τον Δήμο Λαγκαδά από τη διέλευση του αγωγού από την περιοχή μας


Στην τελετή έναρξης των εργασιών κατασκευής του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) παρέστη σήμερα εκπροσωπώντας τον Δήμο Λαγκαδά, ο Δήμαρχος Γιάννης Καραγιάννης.
Στην τελετή στη Θεσσαλονίκη παρέστη ο Πρωθυπουργός, αρχηγοί και εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων καθώς και αντιπροσωπείες από όλες τις εμπλεκόμενες στο έργο χώρες, Ιταλία, Αλβανία, Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία και Βουλγαρία.
Η κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) είναι ένα κορυφαίο αναπτυξιακό έργο με το οποίο θα επιτευχθεί η απευθείας μεταφορά αερίου από την Κασπία στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο αγωγός θα ξεκινήσει από τους Κήπους στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία όπου θα διασυνδεθεί με τον αγωγό φυσικού αερίου Ανατολίας (TANAP). Από εκεί το μεγαλύτερο τμήμα του αγωγού θα διασχίσει όλη τη Βόρεια Ελλάδα κατά μήκος 550 χλμ. και κατευθυνόμενο από τα ανατολικά προς τα δυτικά μέσω της Αλβανίας, θα καταλήξει στις ακτές της Αδριατικής.
Το κατασκευαστικό μέρος του έργου, θα αποφέρει σημαντικά οφέλη και στις τοπικές κοινωνίες καθώς η εταιρεία, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης, έχει δεσμευτεί να χρηματοδοτήσει με 32 εκατομμύρια ευρώ έργα στις περιοχές διέλευσης του αγωγού.
Ο Δήμος Λαγκαδά, ως περιοχή διέλευσης του αγωγού (από τις Δημοτικές Ενότητες Λαχανά και Ασσήρου), διεκδικεί αντισταθμιστικά οφέλη από την κατασκευή του έργου, τόσο σε επίπεδο χρηματοδότησης έργων όσο και στη δημιουργία θέσεων εργασίας στην περιοχή μας.
Ήδη εδώ και 1 & 1/2 χρόνο, ο Δήμος μας έχει προχωρήσει στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων έργων στην διοίκηση του ΤΑΡ στην Ελλάδα και αναμένει την οριστική έγκριση υλοποίησής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.