Σελίδες

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ...



Το σημερινό κρούσμα ληστείας που σημειώθηκε στην κεντρική πλατεία Λαγκαδά, έξω από το κατάστημα της Alpha Bank, επιβεβαίωσε δυστυχώς τους φόβους και τις έντονες αντιδράσεις του Δήμου Λαγκαδά για την ελλιπέστατη αστυνόμευση στην περιοχή μας.

Ο Δήμος μας με συνεχείς επαφές και σχετική αλληλογραφία τόσο με το αρμόδιο Υπουργείο όσο και με την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, είχε εκφράσει ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2014 την έντονη ανησυχία του για την υποστελέχωση και των τριών Αστυνομικών Τμημάτων Λαγκαδά, Ζαγκλιβερίου και Σοχού και την επιτακτική ανάγκη για την ενίσχυσή τους με προσωπικό και οχήματα.

Επίσης από την πρώτη στιγμή λειτουργίας τόσο του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στα Λαγκαδίκια, όσο και των δομών στο Βαγιοχώρι και το εργοτάξιο SINATEX που ακολούθησαν, ο Δήμαρχος Λαγκαδά είχε επισημάνει την μη επαρκή αστυνόμευση και τον κίνδυνο αύξησης της εγκληματικότητας λόγω της απασχόλησης όλων των αστυνομικών δυνάμεων του Δήμου μας και με την εποπτεία των δομών φιλοξενίας της περιοχής.

Όπως τονίστηκε τόσο στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά (Αριθ. Απόφασης 132/25-5-2016), όσο και κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης του Δημάρχου με τον κ. Μουζάλα αλλά και σε επιστολή που εστάλη σήμερα στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Τόσκα (αριθ. πρωτ. 16.196/30-5-2016), τα Αστυνομικά Τμήματα Λαγκαδά, Ζαγκλιβερίου και Σοχού παρά τη φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλλουν είναι αδύνατο να αντεπεξέλθουν με ελάχιστο προσωπικό και μέσα, στις τόσες πολλές υποχρεώσεις τους σχετικά με την ασφάλεια των συνδημοτών μας.

Ο Δήμος Λαγκαδά ζητά την άμεση ενίσχυση και των τριών Αστυνομικών Τμημάτων Λαγκαδά, Ζαγκλιβερίου και Σοχού με προσωπικό και οχήματα.

Την ενίσχυση της αστυνόμευσης με περιπολίες σε 24ωρη βάση, στις τοπικές κοινότητες που γειτνιάζουν με τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων.

Τον τριπλασιασμό του αριθμού της αστυνομικής δύναμης μέσα στους χώρους φιλοξενίας.
Τέλος, όλα αυτά οφείλουν να υλοποιηθούν άμεσα με νέες αστυνομικές δυνάμεις που θα έρθουν στην περιοχή από τη Θεσσαλονίκη και όχι με την επιπλέον επιβάρυνση των αστυνομικών τμημάτων του Δήμου Λαγκαδά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.