Σελίδες

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

ΑΦΩΝΟΙ ΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ....


Τον Δημήτρη Μάρδα και τα λόγια του περί... επενδύσεων από μετανάστες, έφεραν στο μυαλό τους, υπάλληλοι στα γκισέ του ΟΣΕ Λάρισας, όταν προχθές κλήθηκαν να εκδώσουν εισιτήρια Σύρων προσφύγων και να τους δώσουν ρέστα από 500ευρο. 
«Είναι πολλοί αυτοί που επιλέγουν να μετακινηθούν με το τρένο» σημειώνει στέλεχος του ΟΣΕ στην εφημερίδα Ελευθερία και συνεχίζει «ωστόσο σπάνια επιλέγουν την Αθήνα. Συνήθως πηγαίνουν προς τη Θεσσαλονίκη για ευνόητους λόγους. Έχουν βρεθεί μερικά γκρουπ 7-10 ατόμων. Το κάνουν κυρίως οι Σύριοι που φαίνονται και εμφανισιακά πως ανήκουν σε άλλη οικονομική τάξη. Δεν είναι πολύ συχνό όχι για πρόσφυγες αλλά και για Έλληνες να μας πληρώνουν με 500ευρο και γι' αυτό είναι αξιοσημείωτο».
Εν τω μεταξύ από μεθαύριο Δευτέρα, 11 Απριλίου το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Λάρισας καθιερώνει καθημερινά δρομολόγια από το Στρατόπεδο Μάνδρας - Κουτσοχέρου (Ευθυμιοπούλου) προς τη Λάρισα και αντίστροφα δύο και τρεις φορές τα πρωινά αντίστοιχα. «Θεωρούμε πως εκεί η κατάσταση θα διαρκέσει για μεγάλο διάστημα και με δεδομένο πως υπάρχουν ανάγκες μετακίνησης πήραμε την απόφαση για τα συγκεκριμένα δρομολόγια» δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Υπεραστικού ΚΤΕΛ κ. Βασίλης Μανδηλάς.
Οι πρόσφυγες επιλέγουν να μετακινηθούν στην πόλη της Λάρισας για να ρυθμίζουν ζητήματα που σχετίζονται με χρήματα, κάρτες κινητής τηλεφωνίας και γενικότερα επικοινωνίας τόσο με την πατρίδα τους όσο και με τις χώρες που θέλουν να πάνε στην Ευρώπη.
Πηγή: eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.