Σελίδες

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΓΙΟΧΩΡΙ



Εναντίον του δήμου Βόλβης



Σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων προχωρά ο δήμος Λαγκαδά εναντίον του δήμου Βόλβης προκειμένου να προστατεύσει τα ιδιοκτησιακά του συμφέροντα.

Συγκεκριμένα, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο τονίστηκε πως ο δήμος Λαγκαδά έχει αναθέσει την υπόθεση σε δικηγόρο προκειμένου να προχωρήσει στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για το θέμα τουΒαγιοχωρίου
Ως γνωστόν, προ ημερών ο δήμος Βόλβης έδωσε το «πράσινο φως» για την χωροθέτηση ενός νέου κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο Βαγιοχώρι, δίπλα από το παλιό δημοτικό σχολείο του μικρού οικισμού. Η χωροθέτηση μάλιστα του κέντρου στο Βαγιοχώρι αποτέλεσε την ιδανική λύση για το δήμο Βόλβης, καθώς στόχος του ήταν να αποτραπεί με κάθε τρόπο η δημιουργία δομής εντός του παραλιακού μετώπου, προκειμένου να μην πληγεί ο τουρισμός. Η ανακοίνωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Βόλβης προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του δήμου Λαγκαδά, ο οποίος συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόφασης του γειτονικού δήμου. "Ο χώρος ανήκει στα διοικητικά μας όρια και σαν δήμος οφείλουμε να υπερασπιστούμε την ιδιοκτησία μας. Το θέμα αυτό έχει ξεφύγει από τα όρια ενός απλού μπερδέματος" ανέφερε ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, τονίζοντας με αυτό τον τρόπο την σοβαρότητα της κατάστασης.

Από την πλευρά του δήμου Βόλβης, ο δήμαρχοςΔιαμαντής Λιάμας αμφισβητεί ότι η κυριότητα της έκτασης ανήκει στον δήμο Λαγκαδά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει στοιχεία που υποδηλώνουν πως η έκταση αυτή είναι στα όρια του δήμου του, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να τα έχει δηλώσει επίσημα.

Αυτή τη στιγμή η περιοχή γύρω από το παλιό δημοτικό σχολείο Βαγιοχωρίου φυλάσσεται από κατοίκους, ενώ οποιαδήποτε μορφή παρέμβασης δεν γίνεται αποδεκτή, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής. 


lagadas.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.