Σελίδες

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΘΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΟ ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ



Αποχώρησαν πρόσφυγες και μετανάστες 

Μετά από πέντε μέρες κατάληψης της ΠΑΘΕ και της παλιάς Εθνικής Οδού στο ύψος του Πολυκάστρου άνοιξε ο δρόμος για όλα τα οχήματα το απόγευμα της Τετάρτης . Σύμφωνα με τις αρχές, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που είχαν κατασκηνώσει στο οδόστρωμα εμποδίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων και προκαλώντας την αγανάκτηση των οδηγών, αποφάσισαν περίπου στις 8 το απόγευμα να επιστρέψουν στον άτυπο καταυλισμό που έχει στηθεί στο βενζινάδικο καθώς είδαν ότι η καθιστική διαμαρτυρία τους δεν είχε αποτέλεσμα. 

Ωστόσο, κατά πληροφορίες του ΡΘ καθοριστικό ρόλο έπαιξε η μήνυση κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσε νωρίτερα ο δήμαρχος Παιονίας. Μάλιστα η μήνυση κατά παντός υπευθύνου αφορά για την ΠΑΘΕ, την κλειστή σιδηροδρομική γραμμή και την κατάσταση στην Ειδομένη. Σε αυτή ο δήμαρχος κ.Γκουντενούδης επισημαίνει την «αδιανόητη και πρωτοφανή», όπως τη χαρακτηρίζει, «αδράνεια των αστυνομικών οργάνων αναφορικά με την αδιαμφισβήτητη παρακώλυση συγκοινωνιών».


Σημειώνει δε ότι η παρεμπόδιση , ως επί το πλείστον, υποκινείται είτε από αλληλέγγυους ακτιβιστές, άγνωστης προελεύσεως, είτε από άτομα που δηλώνονται ως μέλη ΜΚΟ.
Στην Ειδομένη κλειστή παραμένει η γραμμή των τρένων.


Εκτός ελέγχου η κατάσταση και στον Πειραιά. Πρόσφυγες και μετανάστες αρνούνται να εγκαταλείψουν το λιμάνι παρά την ενημέρωση που τους έγινε σήμερα από κυβερνητικά στελέχη. 


Χρησιμοποιούν βρέφη και παιδιά ως ασπίδες. Πρόσφυγας άρπαξε ένα μωρό 2 μηνών και πήγε να το πετάξει εναντίον λιμενικών. Έρευνα για την βίαιη συμπεριφορά διέταξε το λιμενικό.


Την κατάληψη μέρους της εισόδου του hotspot της Μόριας στη Λέσβο συνεχίζουν περίπου 100 μετανάστες από Πακιστάν και Μπαγκλαντές. Ζητούν την απελευθέρωσή τους. Νωρίτερα 18χρονος Πακιστανός αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, γιατί δεν ήθελε να απελαθεί στην Τουρκία. Δέθηκε με κασκόλ και ανέβηκε σε στύλο της ΔΕΗ, με πρόθεση να κρεμαστεί. Τον απέτρεψαν ομοεθνείς του και αστυνομικοί.


Στα δύο χωρίστηκε το λιμάνι στη Χίο με συρματόπλεγμα. Στην μία πλευρά οι πρόσφυγες, στην άλλη τα πλοία. Έκρυθμη αυτή την ώρα η κατάσταση καθώς στο λιμάνι έχουν συγκεντρωθεί και πολίτες χωρισμένοι σε δύο ομάδες, σε εκείνους που διαμαρτύρονται για την κατάσταση και στους αλληλέγγυους προς τους μετανάστες. 


Δύο εναλλακτικές προτάσεις από την Κομισιόν για την κατανομή προσφύγων στα κράτη μέλη. Η πρώτη αφορά έναν μηχανισμό «μετεγκατάστασης έκτακτης ανάγκης».


Θα ενεργοποιείται σε ειδικές περιπτώσεις, δηλαδή όταν ένα κράτος υφίσταται δυσανάλογη πίεση
Η δεύτερη προτείνει ένα νέο σύστημα κατανομής των αιτούντων άσυλο με κριτήρια όπως είναι «το μέγεθος, ο πλούτος και η ικανότητα απορρόφησης του κάθε κράτους-μέλους». 
Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας πετυχαίνει,μειώνονται οι παράτυπες ροές, μόλις 350 παράτυποι μετανάστες διέσχισαν το Αιγαίο τις τελευταίες 2 ημέρες, δήλωσε ο Α.Νταβούτογλου
Εντύπωση προκάλεσε δήλωση του βουλευτή Μυτιλήνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάλλη στο ΡΘ. 


Αφού συνδέθηκε η Μυτιλήνη με το Δικελί για τις επαναπροωθήσεις να γίνει και το αντίστροφο για να μην πνίγεται ο κόσμος και να έρχεται με ασφάλεια, δήλωσε.
Σκηνές βίας κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας στην Τουρκία. Δύο Τούρκοι, εργαζόμενοι σε παντοπωλείο στην Αντιόχεια, χτύπησαν με μπαστούνια δύο ανήλικους Σύρους, τους οποίους υποψιάζονταν ότι ήθελαν να κλέψουν ψωμί. 


Έρευνα για «σωματική βλάβη από πρόθεση» άρχισε σε βάρος των δύο ανδρών

www.rthess.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.