Σελίδες

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ & ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία από την Καβάλα, θα φιλοξενηθούν στις στις αποθήκες 18 και 21, στην τρίτη προβλήτα του λιμανιού της πόλης.
Αυτήν την στιγμή βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη 262 πρόσφυγες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Σύροι και οικογένειες. Όπως διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Μέλλιος, οι πρόσφυγες θα μπορούν να βγαίνουν από τον χώρο από τις πύλες 10 και 11, αφήνοντας προηγουμένως το καρτελάκι με τα στοιχεία τους που θα τους παραχωρηθεί.
«Δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν στους χώρους του λιμανιού, για να μη διαταραχθεί η λειτουργία του αλλά θα μπορούν να μπαινοβγαίνουν από τις συγκεκριμένες πύλες» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι κανείς δεν γνωρίζει το χρονικό διάστημα παραμονής τους.
Εξήγησε δε, ότι οι δύο αποθήκες είναι συνολικής χωρητικότητας 700 ατόμων αλλά προς το παρόν, θα χρησιμοποιηθεί μόνο η 18 όπου θα στεγαστούν οι οικογένειες, ενώ τα μεμονωμένα άτομα θα μείνουν σε σκηνές του στρατού, ο οποίος μάλιστα θα αναλάβει και τη σίτιση. Χαρακτήρισε, τέλος, «σημαδιακή τη σημερινή μέρα για την πόλη και το λιμάνι».
Στους πρόσφυγες θα παραχωρηθούν υπνόσακοι και κουβέρτες και η πρόσβαση στην αποθήκη δεν θα επιτρέπεται σε όσους δεν είναι διαπιστευμένοι.
- See more at: http://www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.