Σελίδες

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΦΓΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις, που ξεκίνησαν από τις 7:30 το πρωί, για την απομάκρυνση των Αφγανών από τον καταυλισμό της Ειδομένης.
Ήδη, αναχώρησαν για την Αθήνα 14 λεωφορεία με Αφγανούς. Η αστυνομία, ωστόσο, παραμένει στον χώρο καθώς υπάρχουν και άλλα άτομα από το Αφγανιστάν.
Η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ειδομένης Ξανθούλα Σουπλή, δήλωσε ότι πρέπει να γίνεται σωστός έλεγχος των ανθρώπων που προσεγγίζουν στην ουδέτερη ζώνη, μετά την απαγόρευση διέλευσης σε Αφγανούς. «Πιστεύουμε ότι θα δημιουργηθεί και πάλι πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ανέφερε ότι στην ουδέτερη ζώνη, από πλευράς Σκοπίων, αναμένουν για επαναπροώθηση 67 άτομα από τις χώρες του Μαγκρέμπ.
Παράλληλα, καθηλωμένα παραμένουν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης τρένα που μεταφέρουν φορτία, αφού δεν έχουν ελευθερωθεί ακόμη από τους Αφγανούς οι σιδηροδρομικές γραμμές.
Όπως είπε ο εκπρόσωπος μεταφορικής εταιρείας Ανέστης Σαχπελίδης, «έξι τρένα αναμένεται να ανέβουν, έξι να κατέβουν, μεταφέροντας πετρέλαιο και κοντέινερ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.