Σελίδες

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για την χρήση αντιβιοτικών και εμβολίων στο Δημαρχείο Λαγκαδά

Με επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση από τους συνδημότες μας πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Μύθοι και αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια», στο Δημαρχείο Λαγκαδά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαγκαδά στο πλαίσιο της εκστρατείας για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών και των Εμβολίων που συνδιοργανώνουν: το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, υπό την Αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λαγκαδά τόνισε πως το μεγάλο ενδιαφέρον των Δημοτών σε θέματα ενημέρωσης και υγείας, θα οδηγήσει σίγουρα στην διοργάνωση περισσότερων παρόμοιων εκδηλώσεων στο μέλλον. Ο Δήμος Λαγκαδά άλλωστε, όπως είπε ο κ. Καραγιάννης, είναι ένας από τους λίγους Δήμους της χώρας που προχώρησε στη σύσταση ΚΕΠ Υγείας, το οποίο θα λειτουργήσει άμεσα σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στην πόλη του Λαγκαδά. Πρόκειται για μια κοινωνική δομή που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα πρόληψης της υγείας. Παράλληλα, ανακοίνωσε την έναρξη του Δημοτικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου το οποίο μάλιστα διευρύνει φέτος την λειτουργία του με την πραγματοποίηση διαλέξεων και περιφερειακά, στις κοινότητες του Δήμου μας.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Παναγιώτης Κολλάρας, Διευθυντής ΕΣΥ, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ο οποίος μίλησε αναλυτικά για τους μύθους και τις αλήθειες γύρω από την χρήση των αντιβιοτικών στην καθημερινότητά μας.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν να γίνει κατανοητός στους Δημότες ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να συμβάλουν και οι ίδιοι στη μείωση της άσκοπης χρήσης αντιβιοτικών, μαθαίνοντας πότε πραγματικά χρειάζεται να πάρουν αντιβιοτικό, ποιες είναι οι συνέπειες από την άσκοπη χρήση, πώς προλαμβάνονται οι λοιμώξεις μέσω των εμβολιασμών ώστε να μη νοσήσουν και να μη χρειαστεί τελικά να πάρουν αντιβιοτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.