Σελίδες

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκε χθες Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 σε κλίμα κατάνυξης η πόλη του Λαγκαδά.

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε η πατριαρχική χοροστασία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, προεξάρχοντος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη. Εκ μέρους του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου παρέστη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ενώ παρέστησαν επίσης συμπροσευχόμενοι οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, Μύρων κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρηγίου κ. Ειρηναίος, οι Μητροπολίτες  Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Μιλήτου κ. Απόστολος, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Ζακύνθου κ. Διονύσιος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι, Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων, Θερμών κ. Δημήτριος και Αμορίου κ. Νικηφόρος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης.

Ακολούθησε η τελετή θυρανοιξίων του πρώτου στην Ελλάδα Ιερού Ναού του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στο Ηράκλειο, υπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Κατά την διάρκεια της τελετής ξεχωριστή θέση είχαν οι ιερές εικόνες των προγόνων μας από την Μικρά Ασία και τον Πόντο.

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Λαγκαδά υποδεχόμενος τον Παναγιότατο, απένειμε τιμητική πλακέτα σε ανάμνηση της επισκέψεώς του στον Δήμο Λαγκαδά, ενώ σε μια συμβολική κίνηση προσέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη και την συνοδεία του καλάθι με τα εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα της περιοχής μας.

«Αισθάνομαι μεγάλη τιμή και συγκίνηση ως Δήμαρχος αυτού του τόπου, που η Παναγιότητά σας ευλογεί με την έλευσή της για δεύτερη φορά τον Δήμο Λαγκαδά.
Στο πρόσωπό σας, στην εμπνευσμένη πορεία που απαρέγκλιτα και ενάντια σε κάθε απειλή και δοκιμασία υπηρετείτε, συνοψίζονται οι ύψιστες πνευματικές, εθνικές και θρησκευτικές αξίες του γένους μας.
Εύχομαι το φωτισμένο σας παράδειγμα και η ευλογία της επισκέψεώς σας να δώσει κουράγιο και ελπίδα σε όλους τους Δημότες μας που τόσο δοκιμάζονται αυτό τον καιρό», σημείωσε ο Δήμαρχος Λαγκαδά κατά την υποδοχή του Πατριάρχη.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.