Σελίδες

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Δήμαρχο Λαγκαδά για το συνεχιζόμενο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών


Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουπλή, είχαν σήμερα στην Αθήνα ο Δημαρχος Λαγκαδα και Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιάννης Καραγιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας & Περιβάλλοντος κ. Θεοφάνης Παπάς, και η πρ. Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Σταυρούλα Ξουλίδου.
Με τον κ. Κουρουπλή και τα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, συζητήθηκαν οι μεγάλες δυσκολίες που διέπουν την διαδικασία εκτέλεσης του έργου της ανάθεσης των σχολικών μεταφορών από τις Περιφέρειες, με αποτέλεσμα το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών να έχει καταστεί ένα χρονίζον και ετήσια επαναλαμβανόμενο πρόβλημα.
Δήμοι με ιδιαιτερότητα στην γεωγραφική τους κατανομή και την έκταση όπως ο Δήμος Λαγκαδά καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα πραγματικά δύσκολο γεγονός χωρίς το υφιστάμενο Νομικό Πλαίσιο να τους δίνει οποιαδήποτε αρμοδιότητα να ενεργήσουν ή να συνδράμουν στην όποια επίλυσή του.
Ο Δήμαρχος Λαγκαδά ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Εσωτερικών, προκειμένου να βρεθεί λύση, δεδομένου ότι σήμερα ένα μήνα σχεδόν μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές και οι γονείς του Δήμου Λαγκαδά, σε πέντε τουλάχιστον από τις επτά Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας, βιώνουν μια εξαιρετικά δύσκολη καθημερινή κατάσταση είτε αναζητώντας τρόπο μεταφοράς των παιδιών τους στα σχολεία, συμπεριλαμβανομένης και της οικονομικής επιβάρυνσης της μεταφοράς, είτε αθροίζοντας καθημερινές σε ορισμένες περιπτώσεις απουσίες των παιδιών από τις σχολικές αίθουσες.
Κατά την συζήτηση ζητήθηκε η διόρθωση των παραμέτρων του μαθηματικού τύπου υπολογισμού του κομίστρου των υποψηφίων αναδόχων, ο οποίος οδηγεί σε χαμηλές τιμές αποζημίωσης και κατά συνέπεια σε έλλειψη ενδιαφέροντος από αυτούς να αναλάβουν το μεταφορικό έργο.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κατάθεσε πρόταση στον Υπουργό, σύμφωνα με την οποία η αρμοδιότητα των σχολικών μεταφορών προτείνεται να περιέλθει στην ευθύνη του πρώτου βαθμού Αυτοδιοίκησης και στα διοικητικά όρια του κάθε Δήμου.
Τέλος, προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές αλλά και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα ενεργειών, ο Δήμος Λαγκαδά θα πραγματοποιήσει ανοιχτή σύσκεψη με τη συμμετοχή του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 10:00 π.μ., στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Λαγκαδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.