Σελίδες

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Σάββας Αναστασιάδης: Η πολιτική δεν είναι πασαρέλα για ωραιοπαθή μοντέλα.


                                                ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ


Σάββας  Αναστασιάδης: Η πολιτική δεν είναι πασαρέλα για ωραιοπαθή μοντέλα.

    Πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία και τη συμμετοχή των πολιτών του Δήμου Θερμαϊκού  σήμερα 6  Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:00 το πρωϊ  στο ξενοδοχείο Sun Beach, κοινή προεκλογική εκδήλωση των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης.

        Με ανεβασμένους ρυθμούς εν όψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου συνεχίζεται η κοινή δραστηριότητά των Βουλευτών.

      Είχαν και σε αυτή την εκδήλωση δίπλα τους πολίτες και  φίλους της Περιφέρειάς τους, Αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Περιφερειακούς Συμβούλους, εκπροσώπους φορέων κ.α.

                ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
                                          κ. ΣΑΒΒΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ 

      «Ο απερχόμενος πρωθυπουργός, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με περισσή αυθάδεια, και λόγω τραγικής ένδειας προτάσεων και λύσεων, θέλει να παρουσιάσει αυτή την αναμέτρηση, ως μία σύγκρουση ανάμεσα στο παλιό και το νέο που αυτάρεσκα λέει ότι ο ίδιος εκπροσωπεί το  νέο, επενδύοντας μόνο στη νεότητά του.
     Και δεν καταλαβαίνω προς τι αυτός ο ανούσιος ηλικιακός ρατσισμός. Τι ωφελεί. Η πολιτική δεν είναι πασαρέλα για ωραιοπαθή μοντέλα. Η πολιτική πρέπει να προτείνει λύσεις για τα προβλήματα της κοινωνίας. Πώς να εμπιστευθεί κανείς ένα νέο ο οποίος σήμερα στον προεκλογικό του λόγο μιλά σα να μην ήταν αυτός που κυβερνούσε μέχρι χθες. Σαν να μην ήταν αυτός που αποδέχθηκε και υπέγραψε το πιο σκληρό μνημόνιο. Σαν  να μην ήταν αυτός που έφερε ξανά την ύφεση στη χώρα με εκατό περίπου δις € στις πλάτες του λαού…... ».

     Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Αναστασιάδης  αναφερόμενος  στο θράσος  και τον τρόπο με τον  οποίο ο κ. Τσίπρας  ζητά την ψήφο του Ελληνικού λαού,  προβάλλοντας μόνο την νεότητά του τόνισε μεταξύ άλλων:
  «…Αντί λοιπόν να σεβαστεί τον Ελληνικό λαό, να τον κοιτάξει στα μάτια και να ζητήσει ένα μεγάλο συγγνώμη για τις προσβολές και τη  ζημία που προκάλεσε, ζητά και πάλι, με μεγάλο θράσος την ψήφο του, προβάλλοντας μόνο τη νεότητά του…………Το νέο μπορεί να είναι πιο ωραίο, δεν είναι απαραίτητα και πιο ωφέλιμο. Αν ανατρέξουμε στην ιστορία θα δούμε ότι οι κοινωνίες όταν βρίσκονται σε μεγάλη κρίση αναζητούν λύτρωση στους έμπειρους μεγάλους και όχι στους άπειρους νέους.
  Αυτό έχει συμβεί το 1940 στη Μεγάλη Βρετανία που επέλεξε το γηραιό Τζώρτζιλ απέναντι στον νεωτεριστή Τζαμπερλάϊν. Στη Γερμανία μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο που επέλεξε τον υπέργηρο Αντενάουερ. Στη Γαλλία το 1958 – Ντε Γκώλ. Οι Η.Π.Α. πιο πρόσφατα, που μετά την ταπεινωτική ήττα στο Βιετνάμ επέλεξαν τον  συνταξιούχο Ρήγκαν – νίκη στον Ψυχρό Πόλεμο. Οι νεώτεροι αποδείχθηκε χωρίς να τους απορρίπτουμε ότι δεν είναι κατ’ ανάγκη ούτε πιο σύγχρονοι, ούτε πιο πρωτοποριακοί, ούτε πιο εφοδιασμένοι να αντιμετωπίσουν μεγάλες κρίσεις και να κερδίσουν το μέλλον.Είναι πιο ανεξέλεγκτοι μέχρι να μάθουν και πιο πειθήνιοι όταν πάθουν…».

    Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σκληρά μέτρα που φέρνει το 3ο μνημόνιο με υπογραφή Τσίπρα λέγοντας:

  «…Και τι νέο έφεραν αυτοί όλοι μαζί με τον τέως πρωθυπουργό; Έφεραν την επιστροφή στην ύφεση. Έφεραν την επιστροφή στον κρατισμό. Την επιστροφή του ασύλου της παρανομίας στα πανεπιστήμια. Τους αιωνόβιους φοιτητές που τους πληρώνουμε όλοι. Την αύξηση της φορολογίας. Την άρνηση στις επενδύσεις. Την εκρηκτική κατάσταση στο μεταναστευτικό. Έφεραν την επιστροφή στο χειρότερο λαϊκισμό και στο ψέμα. Έφεραν τον αυταρχισμό και την αλαζονεία. Όλοι αυτοί μαζί με τον αρχηγό τους εκπροσωπούν γερασμένες ιδεοληψίες που είναι ξεπερασμένες, που έχουν καταρρεύσει παγκοσμίως και σήμερα αποτελούν απολιθώματα του παρελθόντος……………..»

     Κλείνοντας ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κάλεσε τον κόσμο σε κοινό αγώνα για την μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

  «……Να δώσουμε τη μεγάλη μάχη. Με χαμόγελο , με κέφι, με αισιοδοξία, με το κεφάλι ψηλά, χωρίς ενοχές, χωρίς τριβές, με επιχειρήματα. Με την αλήθεια. Είμαστε η παράταξη των μεγάλων επιλογών . Η παράταξη των αποτελεσμάτων , της δημιουργίας και της προόδου. Η παράταξη της σταθερότητας. Απευθυνόμαστε σ΄ όλους , τους αγκαλιάζουμε όλους .

 Κάθε μέρα κερδίζουμε  έδαφος ».









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.