Σελίδες

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Φ.Γεννηματά:Η μμε «καρδιά» της οικονομίας



Επίκεντρο της ομιλία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν η οικονομία. Η μικρομεσαία επιχείρηση πρέπει να γίνει «καρδιά» της οικονομίας, υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά και έκανε λόγο για αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και για επενδύσεις στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Πρέπει να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα, είπε χαρακτηριστικά.

«Σ αυτόν εδώ το χώρο, ένα χρόνο ακριβώς πριν, ο κ. Τσίπρας καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, έδινε τη 13η σύνταξη, επανέφερε αφορολόγητο 12.000. Τελικά παρέδωσαν τη χώρα αμαχητί και υπέγραψαν ό,τι τους έδωσαν μια λευκή επιταγή μπροστά στον κίνδυνο της χρεοκοπίας», ανέφερε η κ. Γεννηματά, ενώ εξαπέλυσε «βολές» και κατά της Ν.Δ., λέγοντας ότι «ακούσαμε πολλά τα τελευταία χρόνια». «Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταθέτουν ένα προγραμματικό πλαίσιο με τις δικές μας πράσινες γραμμές», πρόσθεσε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι στην ανάκαμψη της οικονομίας θα πρωταγωνιστήσει η ελληνική επιχείρηση και οι μικρομεσαίες εταιρείες, καθώς αυτές θα αλλάξουν το κλίμα, προσελκύοντας στη συνέχεια και ξένες επενδύσεις. Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, η χώρα πρέπει να στηριχθεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στις ζωντανές παραγωγικές δυνάμεις, στις ελληνικές επιχειρήσεις και στις μικρομεσαίες που άντεξαν όλα αυτά τα χρόνια μέσα στην κρίση.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε πολιτικές και χρηματοδοτικά μέσα, ενώ στάθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης στον τουριστικό τομέα. Η κ. Γεννηματά τάχθηκε ενάντια στις ελεύθερες ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και στις συντάξεις «πείνας και αναξιοπρέπειας» και πρότεινε την αναβάθμιση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας, την πιο δίκαιη και λογική φορολόγηση.

Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην επιβολή ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, προτείνοντας μείωση δημόσιων και αμυντικών δαπανών. «Λέμε "όχι" στην ανασφάλεια των δανειοληπτών και των επιχειρήσεων, προτείνουμε νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις ρυθμίσεις των "κόκκινων" δανείων. Απαγόρευση πλειστηριασμού Α? κατοικίας των δανειοληπτών» ανέφερε και στάθηκε στην ανάγκη βαθιών αλλαγών για να δημιουργηθούν σταθερές συνθήκες. 

Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι είναι απαραίτητες οι αλλαγές στο κράτος και η απλοποίηση της σχέσης Δημοσίου – επιχείρησης και πολίτη μέσα από τα ηλεκτρονικά ΚΕΠ. Αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρχει διαφάνεια παντού, ενώ επανέλαβε τη θέση της για μη πολιτικές τοποθετήσεις προσώπων στην Διοίκηση και αξιοκρατία στο Δημόσιο.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην ανάγκη για υγιείς συνθήκες ανταγωνισμού και σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, καθώς και ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά, με παράλληλη αποτελεσματική λειτουργία Δικαιοσύνης και διαφάνεια στον δημόσιο βίο, ενώ επανέλαβε πως πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών, Πανεπιστημίων.
«Στόχος να μην υπάρχει Έλληνας με μη εγγυημένο εισόδημα το 2019, να είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό», σημείωσε και αναφερόμενη στον τομέα της Υγείας, η έκανε λόγο για «νέα αρχή, με νέο ΕΣΥ», ενώ σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την Ε.Ε.

Η κ. Γεννηματά πρότεινε να γίνεται εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή χωρίς αυτή να διαλύεται, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών. Επιπλέον, στάθηκε στην ανάγκη διαφάνειας και ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα αναδειχθεί σε καταλύτη των εξελίξεων. «Η εποχή της λεηλασίας των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ ανήκει στο παρελθόν», σχολίασε.


www.rthess.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.