Σελίδες

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΛΑΖΑΡΕ ΓΙΑ ΔΕΥΡΩ ΕΞΩ ΚΑΙ ΕΛΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ... ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...




ΛΑΖΑΡΕ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ ΕΛΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ... ΔΗΛΑΔΗ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ. ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ . 

Σε έντονους τόνους πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η διακοπή της κινητοποίησης που αφορούσε το κλείσιμο του ΧΥΤΑ από κατοίκους του δήμου Λαγκαδά, αφού τρεις δήμαρχοι (Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς) και ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μ. Γεράνης επιχείρησαν να υποβάλλουν μηνυτήριες αναφορές για παρακώλυση της συγκοινωνίας.
Ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης περιγράφοντας τα γεγονότα κατά τη διάρκεια του σημερινού δημοτικού συμβουλίου, ανέφερε πως η τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμένης και πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρο Κυρίζογλου διεξήχθη σε έντονο τόνο, σε αντίθεση με άλλους δημάρχους του νομού Θεσσαλονίκης που του τηλεφώνησαν για να ενημερωθούν για το θέμα.
Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε παράλληλα πως ήταν άκομψος ο τρόπος της παρέμβασης των τριών δημάρχων, αναφέροντας πως «καταδικάζουμε τη συμπεριφορά συναδέλφων δημάρχων και της διοίκησης του ΦΟΔΣΑ να προσφύγουν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία του αυτόφωρου».  


Τι αναφέρει ο Κυρίζογλου
Αδικαιολόγητες χαρακτηρίζει τις ενέργειες του δημάρχου Λαγκαδά, Γιάννη Καραγιάννη να κλείσει τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας. Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης μιλώντας στο Karfitsa.gr αναφέρει ότι συμφωνεί με τις θέσεις του προέδρου και του διοικητικού συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και υποστηρίζει ότι οι ενέργειες που εμποδίζουν την ομαλή αποκομιδή των απορριμμάτων είναι αδικαιολόγητες. «Δεν μπορούμε να δημιουργούμε προσκόμματα και να θέτουμε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία» είπε χαρακτηριστικά ο Λάζαρος Κυρίζογλου. Σύμφωνα με τον ίδιο, κανείς από τους δημάρχους του νομού δεν υιοθετεί τις θέσεις του δημάρχου Λαγκαδά. «Δεν υπήρξε καμία προηγούμενη συνεννόηση με τη διοίκηση του δήμου. Χθες λάβαμε γνώση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου και των μονομερών ενεργειών της δημοτικής αρχής», τονίζει ο κ. Κυρίζογλου. «Πιστεύω ότι σε τέτοια ζητήματα θα πρέπει να προηγείται σχετική συζήτηση», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.