Σελίδες

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Πυρετός διεργασιών αυτές τις ώρες στη Νέα Δημοκρατία ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί προς τα τέλη της εβδομάδας.
Ο αναβρασμός συνεχίζεται όπως και τα λάθη από την ηγεσία του κόμματος. Ο χειρισμός στην υπόθεση του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ προκάλεσε νέο εκνευρισμό στο εσωτερικό της παράταξης.
Ενώ αρχικά ο Αντώνης Σαμαράς είχε ανακοινώσει το όνομα της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου, αμέσως μετά διαπιστώθηκε ότι θα έπρεπε να αλλάξει το καταστατικό του κόμματος το οποίο ανέφερε πως χρειάζονται έξι χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας για να αναλάβει ένας βουλευτής της συγκεκριμένη θέση – η κα Ασημακοπούλου είχε μόλις 2,5 – στην συνέχεια η βουλευτής της Β΄ Αθήνας επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους οι οποίοι δεν της επιτρέπουν να αναλάβει την θέση του γραμματέα της ΚΟ. Τελικά ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να προτείνει τον Γιάννη Πλακιωτάκη.
Το κλίμα είναι ιδιαιτέρως βαρύ και μεταξύ των στενών συνεργατών του προέδρου της ΝΔ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ξεκάθαρη «πυξίδα» για την επόμενη ημέρα. Βουλευτές με δημόσιες τοποθετήσεις τους ζητούν γενναία αυτοκριτική από τον Αντώνη Σαμαρά και να προσδιορίσει με ονοματεπώνυμο τις ευθύνες που οδήγησαν τη ΝΔ στην εκλογική συντριβή. (Αναφέρονται στους στενούς του συνεργάτες)
Παράλληλα «γαλάζιοι» βουλευτές ζητούν «ανοιχτή» συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Δηλαδή επιθυμούν να μιλήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι και να μην πάρει τον λόγο μόνο ο πρόεδρος του κόμματος, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια.
Εκεί αναμένεται να ανέβουν στο βήμα και τα κορυφαία στελέχη που μέχρι στιγμής τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας τις κινήσεις του Α. Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.